mydogslifeinsweden.blogg.se

Akutoperation, konvalescense och loppis!

Publicerad 2015-06-07 22:05:13 i Allmänt,

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...
I tisdagskväll for gubben iväg med smågrabbarna för att gå viltspår, jag hade tränat lite lydnad tidigare på dagen och det innebär oftast mkt lekbelöning eftersom Trix älskar att kampa. Så även idag!
Eftersom det var lite ruggigt väder höll vi oss inne på kvällningen och jag bestämde mig för att börja träna in "sitt fint", lockar upp honom med en köttbulle och precis när han lyfter överläppen för att gnaga på köttbullen tappar jag den av ren förskräckelse! Han äter såklart upp den och jag lyfter försiktigt på hans läpp för att få mina farhågor bekräftade... Inte mindre än 3!! tänder är frakturerade.....De två insisiverna har läskiga splitfrakturer men det är hörntanden som får hjärtat att banka lite hårdare.
En 8-månader valps hörntänder består iprincip bara av pulpa så det är alltid akutläge att åka in med! 
Vi har ju inte tandröntgen (än) på mitt jobb så tankarna for och direkt på onsdagmorgon kl 8 började jag ringa runt... En positiv del i mitt yrke är dels att jag vet vilka specialister man kan vända sig till i första hand och dels att jag iaf förstår lite mer vad allt handlar om. Nu var det lägligt nog ngt konvent som alla sveriges bästa tandläkarveterinärer åkt på så det såg riktigt riktigt mörkt ut tills underbara Elisabeth på södra djursjukhuset säger åt mig att komma in akut på en gång! SÅ glad jag blev!!!
Iväg till Stockholm, lämnade min bebis med stor vånda, tillbaka till Uppsala för att jobba och sen mot St. igen för att hämta min nyopererade kille. 
Allt hade gått jättebra! 2 tänder bortopererade och ett försök att rädda hörntanden genom pulpamputation. Om det går får vi se vid åb om 4månader. 
Kan säga att jag var bra slut när vi landade i soffan kl 22 på onsdagkvällen.

Hur gick detta till?? Absolut INGEN aning! Trol hände det ngn dag innan och min underbara tokhund visade absolut ingenting, kampade och körde på som förut trots att han måste ha haft HUR ont som helst!!! Stackars fina Trixen! 

Nu börjar han dock klättra på väggarna här hemma, jag har försökt se till att han tar det lugnt men det ligger inte riktigt i hans bc natur. Så några mattor mina fina puma skor och vårt vardagsrumsbord har fått tjusiga märken efter den frustrerade konvalescenta hunden...som förövrigt INTE får tugga på ngt!!!
Så idag åkte vi på en stor utomhusloppis och tränade vardagalydnad, inte hälsa på allt å alla, enkla liggövningar, koppelgående och så avslutade vi med några enkla freestyletrick. Funkade fint med bara godisbelöning. Slår ett extra slag för det frystorkade godiset från orijen!! Så jäkla bra ffa nu när han inte får tugga på ngt hårt :)
Jag tror att han tyckte att det var jätteroligt!! 

Eftersom den värsta restriktionen gäller en vecka och han inte går på några mediciner åker vi nog på det KM vår klubb anordnar i vardagslydnad på lördag. Det är lugna moment som borde passa honom bra :) 

Tyvärr fick jag skjuta på min PT med Eva Bodfäldt då jag vill att Trix ska kunna vara som vanligt och det passar inge bra just nu då jag verkligen behöver en putt i rätt riktning och lite mer träningstips. Känns som om vi fastnat i träningen och lagt på oss massa skräpbeteenden.... Men det viktigaste är ju Trix välmående så snart bokar jag en ny PT och sen kör vi så det ryker!!! 






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela